Nieuw ERP Systeem implementeren? Teken uw bedrijfsprocessen uit!

Een belangrijke succesfactor voor de implementatie en het gebruik van een nieuw ERP systeem is ‘structuur en overzicht’ in de bedrijfsprocessen. Dit is tevens de basis voor een goede oriëntatie en helpt u bij het selecteren van de juiste partner met een passend ERP-systeem. Eén van de meest toegepaste methodes om zowel uw huidige bedrijfsprocessen als gewenste bedrijfsprocessen in kaart te brengen is BPM (Business Process Modeling). Wanneer het ERP-systeem bedrijfsbreed binnen uw organisatie wordt ingezet, komen ‘organisatie’ & ‘ERP’ steeds dichter bij elkaar. Door de uitgetekende bedrijfsprocessen te gebruiken als navigatiestructuur in het ERP-systeem, wordt het ERP-systeem de digitale afspiegeling van uw organisatie.

Communicatie & interactie

Inventive stelt dat ERP, teamsport is. En bij teamsport is communicatie essentieel. Inventive gebruikt BPM output als basis voor de ERP navigatiestructuur. Hierdoor is het voor iedereen binnen uw organisatie inzichtelijk welke stappen er worden genomen en waar zij in het proces actief zijn om uw product en/of dienst te leveren. Vervolgens koppelt Inventive onder deze processen de Inventive functionaliteit, waardoor dit uw eigen bedrijfsspecifieke interactieve navigatiestructuur wordt. Inventive noemt dit een Business Desktop. Er kunnen uiteraard meerdere Business Desktops worden ontworpen om per discipline de gewenste structuur te bereiken. Hierdoor is Inventive zeer gebruiksvriendelijk en hebben uw medewerkers snel de gewenste informatie beschikbaar.

Maak kennis met Inventive
Inventive is sinds 1987 actief als ERP-producent voor projectmatig werkende bedrijven die een geïntegreerde financiële administratie vereisen. Inventive ziet zichzelf niet als een leverancier maar als een ‘partner’ op automatiseringsgebied. Wij blijven na de implementatie ook een belangrijke rol voor uw organisatie spelen, zodat wij een optimaal renderend informatiesysteem in uw organisatie kunnen realiseren en onderhouden.

Meer weten over onze implementatie aanpak?

Bel mij voor een introductiegesprek en ontdek hoe wij u kunnen helpen bij het de implementatie van uw nieuwe ERP-systeem.

Erik Smidt(070) 336 80 80erik.smidt@inventive.nl