ERP-software voor maritieme branche

De juiste combinatie van kennis en ervaring in de maritieme sector met flexibel in te richten software. Met Inventive ERP houdt u grip uw refits, reparaties en nieuwbouw.

Digitaliseer uw maritieme bedrijf

Scheepswerven, interieurbouwers, scheepsbetimmeraars en jachtbouwers hebben te maken met langdurige projecten waarbij zowel interne als externe medewerkers en partijen samenwerken aan een optimaal resultaat. Inventive zorgt dat haar klanten in de maritieme sector kunnen werken in één geïntegreerd ERP-systeem. Met Inventive ERP digitaliseert u uw volledige werkplaats. Dit resulteert in een duidelijk inzicht in de voortgang van lopende projecten. Zo kan u zich richten op het eindresultaat.

Sturing op uw projecten

Door ervaring in de maritieme branche weet Inventive hoe belangrijk het is om tot in detail inzicht te verkrijgen in alle soorten maritieme projecten. Door verschillende geïntegreerde tools ziet u direct de gegevens die u nodig heeft en verkrijgt u real-time inzicht in de voortgang van uw projecten. Zo kan u sneller bijsturen en vergroot u de marges op uw projecten.

Meer weten? Plan een kennismaking in

Geïntegreerde modules en tools

Onderstaande modules en tools integreren naadloos samen met uw ERP-systeem en zorgen dat u zich kan focussen op het eindresultaat.
Shop Floor Control

Stuur met een touchscreen op de productievloer de medewerkers op de werf aan. Verkrijg hierdoor duidelijk inzicht in uw projecten én werk volledig papierloos met digitale werkbonnen.

Productieplanning

Met een goede productieplanning zorgt u voor minimale voorraden en een geminimaliseerd materiaalverlies. Krijg inzicht in de (benodigde) capaciteit en in de voorgang van uw productie.

Geïntegreerde dashboards

Configureer zelf dashboards per functie waarin u in één overzicht de meest relevante informatie ziet of maak gebruik van de standaard dashboards die Inventive heeft gemaakt voor de maritieme sector.

Hoofd- en deelprojecten

Met hoofd- en deelprojecten maakt u het mogelijk om uw projecten op verschillende niveau's te analyseren en te rapporteren.

Projectmanagement

Door volledig te configureren cockpits, managed u uw projecten moeiteloos en stuur u bij waar nodig bij op de planning en kosten.

Voor- en nacalculaties

Maak eenvoudig calculaties en offertes aan en verkrijg een duidelijk beeld van de werkelijke kosten van een project.

Real-time urenregistratie

Creëer een real-time beeld van de uren die in de lopende projecten zijn gestoken door verschillende geïntegreerde tools die real-time urenregistratie mogelijk maken voor uw productie.

Rapportages

Door verschillende geïntegreerde rapportage tools maakt u eenvoudig rapportages over alle data in Inventive ERP en rapporteer periodiek de voortgang van uw projecten aan stakeholders.

Geïntegreerde financiële administratie

Verkrijg accuraat inzicht in de real-time financiële posities van uw projecten. Het Inventive ERP heeft een naadloze integratie met Inventive Financials, het financiële systeem van Inventive.

Onze klanten in de maritieme branche

Struik & Hamerslag

Struik & Hamerslag is opgericht in 1964 en is uitgegroeid tot dé specialist op het gebied van interieur voor de hogere regionen van de Nederlandse jachtindustrie.

Scheepswerf Slob

Scheepswerf Slob bouwt casco's voor jachtbouw. Deze casco's worden volledig op maat gemaakt voor de meest luxe jachten op de wereld.

Royal Huisman Shipyard

Royal Huisman is een jachtwerf voor ‘custom built’ zeil- en motorjachten, die in 1884 is opgericht en in 1984 het predicaat "Koninklijk" heeft verworven. Een bedrijf met een uniek aandeel in het Nederlandse maritieme erfgoed.

Rondal

Rondal wordt internationaal erkend voor haar geavanceerde ontwerp techniek en de fabricagekwaliteit van haar op maat gemaakte superjachten.

Holland Shipyards

Holland Shipyards is gespecialiseerd in een breed scala aan producten en diensten, variërend van offshore ondersteuningsvaartuigen, zoals ankerbehandelaars, bemanningstenders en sleepboten, tot offshore accommodatievaartuigen en -modules.

De Klerk Binnenbouw

De Klerk is gespecialiseerd in de productie van custom-built jacht interieurs van de hoogste kwaliteit. Sinds 1873 heeft De Klerk grote en buitengewone projecten gerealiseerd.

Akerboom Yacht Equipment

Akerboom Yacht Equipment (AYE) is een modern Leids metaalbedrijf dat zich toelegt op de bouw van schroefassen en yacht equipment voor luxe jachten.

Benieuwd naar een case study van Koninklijke De Vries Scheepsbouw? Laat uw gegevens achter en ontvang het bestand per mail.

Whitepaper download

Meer weten?

Bel mij voor een introductiegesprek. Ik vertel u graag meer over wat wij hebben gedaan voor bedrijven in de maritieme branche.

Michael van Berckel(070) 336 80 80michael.van.berckel@inventive.nl

Liever een (online) demo?

Vraag een demo aan