Migratie Inventive Online naar Leaseweb, aandachtspunten mailserver

Beste Inventive Online gebruiker,

Enkele dagen geleden hebben wij u geïnformeerd omtrent de migratie van Inventive Online naar een nieuw datacentrum van Leaseweb. De migratie naar het datacenter is zorgvuldig voorbereid, maar er zijn echter enkele zaken waarbij wij uw hulp nodig hebben. Met de migratie naar het nieuwe datacentrum worden de IP-adressen van Inventive gewijzigd. Dit heeft onder andere gevolgen voor het verzenden van e-mailberichten vanuit Inventive namens uw eigen e-mail domein. 

Het wijzigen van deze IP-adressen is een handeling die door uw applicatie- of systeembeheerder dient te worden uitgevoerd. De IP-adressen moeten worden toegevoegd aan een SPF record, Office365 connector of een whitelist, zodat u na de verhuizing namens uw eigen e-mail domein kan blijven mailen. Na afloop van de migratie kunt u vervolgens zelfstandig de oude reeks met IP-adressen verwijderen. Het gaat hierbij om de volgende reeksen:

De nieuwe reeks is: 213.227.146.193/27
De oude reeks was: 83.80.16.176/28

Het toevoegen van de nieuwe reeks kan reeds worden uitgevoerd, zodat u direct na de migratie gebruik kunt maken van de Online omgeving in het nieuwe datacenter. Let op! De nieuwe gegevens moeten direct worden toegevoegd en de oude gegevens mogen pas na het afronden van de definitieve migratie worden verwijderd! Wij verzoeken u deze actie zelfstandig met uw applicatie/systeembeheerder kort te sluiten. Mocht u nog vragen hebben dan kunt u hiervoor contact opnemen met Inventive via 070-3368080 of via services@inventive.nl.

Met vriendelijke groet,
Bas Hofmeester