Persbericht

Inventive ERP Software is sinds 1987 actief op de Nederlandse markt en was het eerste ERP systeem voor Apple computers en het eerste ERP systeem dat de grafische user-interface van Windows ondersteunde. Ondertussen bieden wij meer dan 1.300 geïntegreerde ERP functies die beschikbaar zijn op Windows en Apple computers, de Cloud en apps voor smartphones en tablets. 

Inventive gelooft dat het ERP systeem een digitale footprint en de Single Source of Truth zijn van de organisatie. De Single Source of Truth is het uitgangspunt voor ieders handelen op operationeel, tactisch én strategisch niveau. 
 
De wereld om ons heen verandert in een hoog technologisch tempo, hetgeen zijn weerslag heeft op de rol van het ERP systeem. Om efficiënter te werken, te zorgen dat het aantal administratieve handelingen teruggebracht wordt, moet informatie sneller op de juiste plaatst beschikbaar zijn. Daardoor kan het ERP systeem niet alleen meer een intern systeem voor de eigen organisatie zijn, maar zullen ERP systemen van leveranciers, klanten en andere belanghebbenden, met elkaar moeten gaan communiceren om de gewenste doelen te bereiken. In één woord “ketenintegratie”. Daarom zullen ERP oplossingen onderdeel moeten gaan uitmaken van een groter digitaal platform. Door IT bedrijven binnen een dergelijk digitaal platform samen te brengen, wordt de slagkracht van het digitale platform versterkt. 

Na 30 jaar zelfstandig te hebben geopereerd, kiest Inventive ervoor om toe te treden tot de Trivest Software Group. De Trivest Software Group staat voor deze platform filosofie. Inventive heeft het volste vertrouwen om binnen deze groep met behoud van het eigen DNA te kunnen excelleren. Als relatie van Inventive kunt u blijven rekenen op de daadkrachtige aanpak en korte communicatielijnen met de vertrouwde contactpersonen.


Persbericht

Inventive ERP Software BV te Rijswijk is per 19 september 2018 toegetreden tot de Trivest Software Group. Deze groep versterkt hiermee haar positie als toonaangevende internationale leverancier van ERP-software binnen de project- en klantorder gestuurde industrie. Door de expertise van Inventive ERP Software en Trivest Software Group te combineren met de wederzijdse kennis en ervaring ontstaan er nieuwe mogelijkheden voor beide partijen.
 
Managing Director van Inventive Arno Mulder over deze toetreding. ‘Trivest heeft een enorme ervaring in het op de markt brengen van programmatuur en daar willen wij graag van profiteren. Over het algemeen hebben wij langlopende projecten. Daarbij ontwikkelen wij mooie branche specifieke oplossingen die wij breder zouden kunnen inzetten. Door de schaalgrootte van Trivest kan dat nu wel en bereiken wij bovendien nieuwe klantengroepen. De aanwezige kennis binnen Inventive van ERP Cloud en SaaS oplossingen is een belangrijke aanvulling op de know-how van de Trivest Software Group. Een mooie combinatie!’. 
 
Trivest Software Group ontwikkelt, implementeert en integreert softwareproducten voor bedrijven binnen de maakindustrie. Ons productportfolio bestaat uit ERP-, APM-, CAD/CAM-software, BI en mobiele applicaties – door integratie van deze producten ontstaat een IT-landschap dat bedrijven volledig ondersteunt. Trivest Software Group bestaat uit toonaangevende softwareontwikkelaars die samen 3.000 bedrijven en 35.000 gebruikers in Europa en Amerika dagelijks ondersteunen. Naast Inventive maken onderstaande bedrijven onderdeel uit van de Trivest Software Group:
 

Ridder


Bemet


Trimergo


Proteus

Al sinds 1982 ondersteunt Ridder Data Systems de maakindustrie met ERP-software. Ridder iQ is ontstaan vanuit de best mogelijke manier: vanuit de praktijk. Met Ridder iQ beheert en beheerst u alle bedrijfsprocessen. Klanten kiezen voor Ridder vanwege de krachtige branche-specifieke aanpak en onze no-nonsense benadering. Het is ons doel om onze positie, als toonaangevende ERP-leverancier binnen de maakindustrie, te continueren en te versterken.

Bemet International BV is al 27 jaar gespecialiseerd in de ontwikkeling en implementatie van complete softwareoplossingen voor de metaal-, hout- en kunststofindustrie. Bemet ontwikkelt Plan-de-Campagne ERP en APM voor kwaliteit en gereedschapbeheer. Bovendien is Bemet leverancier van het hoogwaardige CAD/CAM systeem TopSolid. Als turn-key leverancier is Bemet in staat het volledige proces van haar klanten te automatiseren, waarbij een belangrijke rol is weggelegd voor consultancy door deskundigen met ruime ervaring in de maakindustrie.

Trimergo BV maakt en implementeert ruim 15 jaar ERP software voor projectmatig werkende bedrijven. Haar project ERP software gaat, anders dan conventionele ERP-software, uit van de projectmatige afstemming tussen verkoop, engineering, inkoop, productie, montage en service. Met haar software bedient Trimergo (multi-)nationale klanten in de on/offshore, maritiem, speciaal machinebouw, apparatenbouw en de bouwtoelevering.

Proteus Systems Europe BV en Proteus Arpa BV zijn al 26 jaar gespecialiseerd in de ontwikkeling en implementatie van projectmatige softwareoplossingen voor de interieurbouw, hout- en afbouw en  onder andere bekend van de geavanceerde plaatoptimalisatie-software. Bovendien is Proteus distributeur  van de hoogwaardige CAD/CAM systemen IMOS en Alphacam. Als turn-key leverancier is Proteus in staat het volledige proces van haar klanten te automatiseren